Voeren op maat

Laat onze Vitalisators je begeleiden. Alle mengvoeders, grondstoffen, mineralen en melkpoeders die je geiten op dat moment nodig hebben, worden perfect afgestemd op hun behoeften. Deze producten worden geleverd door zorgvuldig geselecteerde leveranciers die voldoen aan strikte voorwaarden. Zo maken wij onze drie beloftes waar.

Voerconcepten waar we trots op zijn

Het Sassekamp Concept

Het Sassekamp Concept is een voerconcept waarbij het mengvoer, eventuele losse grondstoffen en bijproducten worden ingeweekt en gemengd met het ruwvoer. Hierdoor ontstaat een constant rantsoen dat selectie onmogelijk maakt en dus zorgt voor een constante uitgebalanceerde voeropname. Bovendien wordt het krachtvoer tijdens het inweken voor gefermenteerd, wat resulteert in een betere vertering van de grondstoffen in de geit. Bij de toepassing van het Sassekamp Concept wordt het volledige rantsoen efficiënter verwerkt, wat merkbaar is aan de verbeterde vertering van de mest. Bovendien is de mest homogener over het hele koppel. Hiermee kun je nog gerichter sturen op de behoefte van jouw geiten.
Het Re-start programma

Het Re-start programma zorgt ervoor dat oudere melkgeiten, inclusief geiten die in goede conditie verkeren, hun vitaliteit behouden tijdens de transitie- en aflammerperiode. We maken twee selecties gedurende de dracht en voorzien de twee groepen geiten nauwkeurig van voeding op basis van hun behoeften. Hierdoor komen en blijven de geiten in goede conditie.
Het duurmelkers concept

We streven ernaar om onze geiten langer te melken, met behoud van hun vitaliteit en het leveren van hoogwaardige melk gedurende een langere tijdspanne. Dit doen we door middel van nauwkeurige voeding en verantwoord beheer. In lijn met onze belofte aan gezonde en gelukkige geiten. Het duurmelkers concept weerspiegelt onze inzet voor efficiëntie en kwaliteit. Daarnaast stelt het ons in staat om continu bij te dragen aan de groei van onze zuivelproductie.
Rantsoencheck

Voor onze rantsoencheck maken we gebruik van meerdere tools om je rantsoen grondig te analyseren. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van het voer en de vertering van je dieren controleren. De tools die we hiervoor gebruiken zijn: Schudbox: hiermee bekijken we de grootte van de deeltjes in het rantsoen.
Mestzeef: hiermee analyseren we de vertering en herkauwactiviteit.
Mobiele NIR: met behulp van deze tool kunnen we de kuil controleren, waardoor variaties zichtbaar worden en er gerichter gestuurd kan worden in het rantsoen. Ook is het mogelijk om losse grondstoffen en complete mengvoersamenstellingen te scannen.
Mobiele NIR

Weet jij eigenlijk precies wat je voert? Met onze mobiele NIR analyseren we exact wat je op dat moment voert. De uitslag heb je binnen een paar minuten! Vitalvé streeft naar een zo constant mogelijk rantsoen. Om een goed rantsoen te bepalen, is het van groot belang om de huidige waarden van jouw ruwvoer en grondstoffen te weten. Benieuwd naar wat jij precies voert? Wij komen graag bij je langs om dat te analyseren!

Maak een afspraak