Voeren op maat

Onze Vitalisators staan voor je klaar voor mengvoer op maat. Alle mengvoeders, grondstoffen, mineralen en melkpoeders die je koeien op dat moment nodig hebben, worden perfect afgestemd op hun behoeften. 

Deze producten worden geleverd door zorgvuldig geselecteerde leveranciers die voldoen aan strikte voorwaarden. Zo maken wij onze drie beloftes waar.

Voerconcepten waar we trots op zijn

Het transitie concept

Het ideale transitieconcept zorgt ervoor dat een koe tijdens de droogstand niet groeit of vervet, maar ook niet afvalt. Een uitgebalanceerd rantsoen is cruciaal. Vitalvé adviseert het meten van de voeropname voor inzicht in de werkelijke inname van energie, eiwit en mineralen. Variatie in seizoenen en kuilen geeft verrassende metingen. Vitalvé ondersteunt bij het beoordelen van opname en behoeftes.

Tijdens de overgangsperiode begrijpt Vitalvé het belang van goede ondersteuning. Met een transitieaanpak, gebaseerd op voeding, monitoring en management, wordt maatwerk geleverd. Het belang hiervan is aansluiting zoeken op het melkgevende rantsoen en ondersteuning van het calciummetabolisme.

Rantsoencheck

Voor onze rantsoencheck maken we gebruik van meerdere tools om je rantsoen grondig te analyseren. Naast de kwaliteit van het rantsoen is het ook belangrijk om te weten wat de koeien er mee doen. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van het voer en de vertering van je dieren controleren. De tools die we hiervoor gebruiken zijn:
Schudbox: zo kijken we wat er iedere hap verkrijgbaar is en hoe het voer door de koe wordt opgenomen. 
Mobiele NIR: gebruiken we om de kwaliteit van het voer te meten.
Mestzeef: hiermee beoordelen we de vertering en herkauwactiviteit.
Mobiele NIR

Weet jij eigenlijk wel precies wat je voert? Met onze mobiele NIR kunnen we exact analyseren wat je op dit moment voert. De uitslag heb je binnen een paar minuten! Vitalvé streeft naar een zo constant mogelijk rantsoen. Om een goed rantsoen te bepalen, is het van groot belang om de huidige waardes van jouw ruwvoer en grondstoffen te weten. Benieuwd naar wat jij op dit moment voert? Wij komen graag bij je langs om dat te analyseren!

Maak een afspraak