Op maat gemaakt voer voor maximale resultaten

Bij Vitalvé begrijpen we dat jouw melkveebedrijf uniek is. Daarom staan onze Vitalisators klaar om een op maat gemaakt rantsoen te creëren dat perfect aansluit op de behoeften van jouw koeien. We bieden volledige transparantie over de samenstelling van jouw mengvoer, zodat jij altijd precies weet wat je voert. Bovendien waarborgen we constantie in de gebruikte grondstoffen, waardoor de vitaliteit van je melkvee altijd op topniveau blijft. We zijn flexibel, doordat we geen eigen fabriek hebben, daardoor kunnen we jou als melkveehouder altijd een scherpe prijs bieden

  • Op maat gemaakte voeders voor jouw bedrijf 
  • Altijd constant op grondstoffen niveau
  • Ontvang de open samenstelling van jouw brok
Ook voer dat perfect aansluit bij jouw rantsoen en bijdraagt aan je resultaten?

Altijd een optimale aanpak

Het transitie concept

Het ideale transitieconcept zorgt ervoor dat een koe tijdens de droogstand niet groeit of vervet, maar ook niet afvalt. Een uitgebalanceerd rantsoen is cruciaal. Vitalvé adviseert het meten van de voeropname voor inzicht in de werkelijke inname van energie, eiwit en mineralen. Variatie in seizoenen en kuilen geeft verrassende metingen. Vitalvé ondersteunt bij het beoordelen van opname en behoeftes.

Tijdens de overgangsperiode begrijpt Vitalvé het belang van goede ondersteuning. Met een transitieaanpak, gebaseerd op voeding, monitoring en management, wordt maatwerk geleverd. Het belang hiervan is aansluiting zoeken op het melkgevende rantsoen en ondersteuning van het calciummetabolisme.

Rantsoencheck

Voor onze rantsoencheck maken we gebruik van meerdere tools om je rantsoen grondig te analyseren. Naast de kwaliteit van het rantsoen is het ook belangrijk om te weten wat de koeien er mee doen. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van het voer en de vertering van je dieren controleren. De tools die we hiervoor gebruiken zijn:
Schudbox: zo kijken we wat er iedere hap verkrijgbaar is en hoe het voer door de koe wordt opgenomen. 
Mobiele NIR: gebruiken we om de kwaliteit van het voer te meten.
Mestzeef: hiermee beoordelen we de vertering en herkauwactiviteit.
Mobiele NIR

Weet jij eigenlijk wel precies wat je voert? Met onze mobiele NIR kunnen we exact analyseren wat je op dit moment voert. De uitslag heb je binnen een paar minuten! Vitalvé streeft naar een zo constant mogelijk rantsoen. Om een goed rantsoen te bepalen, is het van groot belang om de huidige waardes van jouw ruwvoer en grondstoffen te weten. Benieuwd naar wat jij op dit moment voert? Wij komen graag bij je langs om dat te analyseren!

Maak een afspraak


Weten hoe jouw rantsoen ervoor staat?

Doe de rantsoencheck!