Onze Praktijkinnovatie bedrijven

Elke dag steeds een beetje beter, daar streven we naar bij Vitalvé. Om dit te bereiken, gaan we zelf de praktijk in. Daarom hebben we onze Praktijkinnovatie bedrijven, waar we onze voerconcepten testen en onze ervaringen meenemen naar jouw stal. Ons doel is om maximale voerwinst te behalen en een gezonde veestapel te garanderen. Dit is mogelijk doordat deze bedrijven volledig in eigen beheer zijn door de broers Rongen, onder de vlag van Vecunda. Onze Praktijkinnovatie bedrijven voor geiten zitten gevestigd in Rijkevoort & Ambt Delden, en voor melkvee in Oploo. 

De locaties

Vecunda Sassekamp - Rijkevoort

Op onze Sassekamp-locatie in Rijkevoort bevinden zich 5000 melkgeiten. Karin Bekkers staat hier klaar met advies als Vitalisator. Op deze locatie hebben we ons Sassekamp Concept geïmplementeerd. Door dit concept voer je een uiterst constant rantsoen.
Vecunda Rapperdsweg - Ambt Delden

Op de locatie in Ambt Delden aan de Rapperdsweg houden we 3000 melkgeiten. Hier is Eliné Looye-van Beek onze Vitalisator. We werken hier actief aan het verhogen van de voerwinst en voerefficiëntie. Hierdoor wordt ervaring opgedaan hoe we ook bij jouw bedrijf voor meer rendement kunnen gaan.
Vecunda Schipperspeel - Oploo

In Oploo, op de Schipperspeel worden vandaag de dag 800 melkkoeien gehouden. Deze locatie wordt bijgestaan door Vitalisator Sander Rühl. In 2020 heeft deze locatie een indrukwekkende groei doorgemaakt, van 400 melkkoeien naar het aantal dat we vandaag de dag nog steeds melken. Hoewel de stallen van simpele opzet zijn, is hier sterk rekening gehouden met het dierenwelzijn. Hierdoor zijn we hier in staat om uitstekende resultaten te behalen.