• Nieuws en actualiteiten

20-09-2021

Wat beter kan, gaan we beter doen!

Mijn naam is Eline Looyé-van Beek. Ik ben opgegroeid in een ondernemend agrarisch gezin. In 2015 hebben mijn ouders het bedrijf uitgebreid met een nieuw opgezet geitenbedrijf. Dit heeft mijn interesse voor de geitensector gewekt. Naast mijn studie werkte ik in drukke periodes mee. Zo heb ik veel van het alledaagse geitenhouden meegekregen.

Tijdens mijn studie Voeding en Gezondheid aan de WUR heb ik mij verdiept in de voedingswaarden en een aantal specifieke stoffen in geitenmelk. Mijn onderzoek spitste zich toe op het effect van deze stoffen op chronische darmziekten bij ouderen. Daarnaast heb ik de master International business gevolgd aan de universiteit van Maastricht. 

Wat een prachtig product produceren onze geiten! En wat is het gaaf om met natuurlijke producten bezig te zijn. Ik ben ontzettend enthousiast geworden over geiten(melk) en verwacht dat een gezond en natuurlijk product als geitenmelk zeker toekomst heeft. 

Ondanks mijn enthousiasme over dit onderzoek, ligt mijn passie bij de praktijk. De keuze voor de geitenhouderij is daarmee de perfecte volgende stap. Mijn interesse in geiten, voeding, gezondheid maar ook management komen mooi samen in mijn nieuwe functie als Vitalisator bij Vitalvé. 

Het motto dat ik van mijn ouders heb meegekregen is: “Wat beter kan, gaan we beter doen!”. 
Graag wil ik samen met u blijven leren, kritisch zijn en bovenal blijven verbeteren. Wat is het effect van een grondstof op de gezondheid van de geit en de kwaliteit van de melk? Hoe bepaal je het beste rantsoen voor de dieren? Waar kunnen we verbeteren? En ten slotte: hoe kunnen we meer rendement behalen? Daarmee ga ik graag met u aan de slag. 

Samen via voeding de resultaten op uw bedrijf naar een hoger niveau tillen, sparren over praktische zaken en streven naar een vitalere veestapel. Graag kom ik bij u langs om kennis te maken en samen te ontdekken wat er beter kan. Want wat beter kan, gaan we beter doen! 

Kennis maken met Eline? Neem dan contact op met Eline! Zij leert u graag kennen.


Eline Looyé-van Beek

Vitalisator geitenhouderij