• Nieuws en actualiteiten

14-02-2024

Stage over ontwikkeling robotmonitor

Ik ben Cas van Heesch, 22 jaar oud en woon in Schijndel. Op de HAS in Den Bosch volg ik de opleiding veehouderij. De afgelopen 20 weken heb ik stage gelopen in het melkveeteam van Vitalvé.

Thuis hebben we een melkveebedrijf waar ik al veel mee werk. Daar ken ik Vitalvé ook van. We nemen er ons voer af en Sander komt vaak bij ons langs als Vitalisator. Toen ik op zoek was naar een stageplek bij een veevoerbedrijf zag ik op school dat er veel studenten vanuit mijn opleiding stage hadden gelopen bij Vitalvé. Dat leek me ook wel wat! 

Ontwikkeling robotmonitor
Mijn stageopdracht richtte zich op de ontwikkeling van een robotmonitor. Deze monitor is bedoeld om melkveehouders inzicht te geven in de productiegegevens vanuit de melkrobots. Hierdoor worden potentiële verbeterpunten rondom de robot inzichtelijk. Voor mij een leerzame opdracht omdat we bij ons melkveebedrijf thuis ook melken met robots. 

Tijdens mijn stage ben ik met de Vitalisators mee gegaan tijdens bedrijfsbezoeken. Hierbij heb ik veel kunnen leren van hun aanpak. Daarnaast heb ik verschillende keren deelgenomen aan het melkveeoverleg.  Naast mijn hoofdopdracht heb ik ook andere werkzaamheden opgepakt, zoals het uitvoeren van NIR-analyses.

Plezierige werksfeer
Mijn stage is me goed bevallen. Er hangt een plezierige werksfeer in het team van Vitalvé. Ik heb veel geleerd over voeradvies en het proces binnen een mengvoerleverancier.

Wil jij net als Cas ook stage lopen bij Vitalvé? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!