• Nieuws en actualiteiten

18-01-2024

Optimalisatie stage in geitenhouderij

Mijn naam is Paul Versluijs. Ik ben 19 jaar en woon in Culemborg, Gelderland. Ik volg de opleiding veehouderij aan de HAS in Den Bosch. De afgelopen 20 weken heb ik stage gelopen bij Vitalvé binnen het geitenteam.

De geitensector is voor mij niet nieuw. Mijn ouders runnen een melkgeitenhouderij en het is mijn doel om deze in de toekomst over te nemen. Daarom was het voor mij vanzelfsprekend om een stageplek te zoeken waar ik mij binnen de geitenhouderij kon ontwikkelen. Zo ben ik via mijn school bij Vitalvé terechtgekomen. 

Optimalisatie in de geitenhouderij
Van begin september tot halverwege januari mocht ik werken aan een opdracht die gericht was op het optimaliseren van de prestaties en het rendement voor geitenhouders. Deze opdracht vond ik erg interessant omdat ik de kennis die ik hiermee heb opgedaan, kan inzetten als ik in de toekomst het bedrijf van mijn ouders overneem.

Voor deze opdracht startte ik de eerste weken met literatuuronderzoek. Dit leverde veel informatie op. Met deze informatie en data van duurmelkers ging ik vervolgens aan de slag. Ik analyseerde deze gegevens om conclusies te trekken over hoe geitenhouders het maximale uit hun geiten kunnen halen. 

Om ook praktijkervaringen op te doen rondom mijn stageopdracht, ben ik verschillende keren met de Vitalisators mee op pad geweest.

Leerzame tijd
De stage bij Vitalvé is me erg goed bevallen. Er hangt een fijne sfeer bij Vitalvé. Ik heb mijzelf hier echt kunnen ontwikkelen en kunnen zien wat er allemaal voor werkzaamheden zijn bij een mengvoerleverancier. 

Wil je ook stage lopen bij Vitalvé? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!