• Nieuws en actualiteiten

28-12-2022

Maak kennis met onze stagiair Bart van den Oever

Bart van den Oever is op 1 november begonnen met zijn stage bij Vitalvé. Hier krijgt hij een kijkje achter de schermen en houdt hij zich bezig met het optimaliseren van de VitalMonitor. 

Mijn naam is Bart van den Oever, ik ben 22 jaar en woon in Westerbeek (Noord-Brabant). Aan de HAS in Den Bosch studeer ik dier- en veehouderij en in het kader van mijn opleiding mag ik ervaring gaan opdoen in de melkveehouderij. Vitalvé biedt mij die kans en daar ben ik heel blij mee. De adviseurs van Vitalvé hebben veel kennis op het gebied van melkveerantsoenen en ik verwacht veel van hen te kunnen leren. Het is mede daarom erg fijn om samen met een adviseur bedrijven te mogen bezoeken.
De melkveehouderij is voor mij bekend terrein, want samen met mijn ouders run ik een melkveebedrijf. Het plan is dat ik het bedrijf in de toekomst ga overnemen. Naast mijn studie help ik dan ook graag mee met het dagelijkse werk op de boerderij. 

Mijn stage begon op 1 november 2022 en gedurende 20 weken mag ik bij Vitalvé ervaring opdoen. Tijdens mijn stage houd ik mij bezig met het optimaliseren van de VitalMonitor. De VitalMonitor is een uitstekende manier om meer inzicht te krijgen in de technische kengetallen van een melkveebedrijf. Zo kunnen we samen met de veehouder gericht werken aan een hoger rendement op het bedrijf. De VitalMonitor is een perfecte aanvulling op de service die Vitalvé biedt aan de klanten. En voor mij is het dan weer boeiend om inzicht te krijgen in de verschillen tussen bedrijven op het gebied van voeropname, voerefficiëntie en melkgift. 
Kortom, ik ervaar Vitalvé als een prettig bedrijf waar ik veel kan leren en waar ik mij verder mag ontwikkelen.