• Nieuws en actualiteiten

29-04-2021

De VitalMonitor, gebruikt u hem al?

Vitalvé heeft de VitalMonitor ontwikkeld om u inzicht te geven in de resultaten en de efficiëntie waarmee uw dieren melk produceren. Bij geitenhouders wordt er al een langere tijd gebruik gemaakt van de VitalMonitor. In de afgelopen maanden is de VitalMonitor ook bij steeds meer melkveehouders geïntroduceerd. In dit artikel komt u alles te weten over de VitalMonitor. Wat het is, wat wij er mee doen, maar vooral, wat betekent het voor u!?

Het Doel
Het doel van de VitalMonitor is het verder optimaliseren van uw bedrijfsvoering. Door gebruik te maken van de VitalMonitor krijgt u inzicht in: de voerkosten, het (kracht)voer verbruik, de efficiëntie van uw bedrijf en het saldo waartegen uw dieren melk produceren. Door de grote hoeveelheid data die Vitalvé inmiddels heeft verzameld bij verschillende bedrijven, weten we welke resultaten mogelijk zijn bij een groep dieren in een bepaald lactatiestadium en bijbehorende melk productie. 
Mochten de resultaten van een diergroep sterk afwijken van het gemiddelde, dan overleggen we met u als veehouder hoe we de resultaten kunnen optimaliseren. 

Hoe wordt de VitalMonitor gemaakt?
De VitalMonitor wordt wekelijks gemaakt aan de hand van data over het voer, de melk en het dier. Deze gegevens kunt u aan ons doorgeven, of indien u toestemming geeft, halen wij deze uit uw managementprogramma, zodat u er zelf geen werk aan heeft. Bij bedrijven met verschillende diergroepen worden de resultaten ook per diergroep weergeven. Hierdoor krijgt u een beter inzicht in de prestaties en kunnen verschillende rantsoenen nog beter worden afgestemd op de behoeftes van uw dieren. Uiteindelijk wordt hiermee uw rendement verbeterd.
Door de VitalMonitor wekelijks in te vullen, zijn er altijd actuele cijfers beschikbaar en kunt u samen met uw Vitalisator de prestaties van uw dieren monitoren en optimaliseren. Naar verloop van tijd worden trendlijnen zichtbaar in de toegevoegde grafieken. Dit biedt houvast bij het managen van uw bedrijf. 
Doordat er bij een groeiend aantal klanten de VitalMonitor wordt ingezet, kunnen wij een referentiepunt opzetten om een vergelijking te maken tussen de prestaties van de verschillende diergroepen en bedrijven, van de klanten van Vitalvé. 

Wat vind de veehouder er van?
Melkveehouder Rik Ogink uit Raalte melkt ruim 105 koeien. Hij maakt nu enkele maanden gebruikt van de VitalMonitor en is hier enthousiast over. "Het is een handig systeem waarbij met een beperkte aanlevering van gegevens wekelijks een overzicht gemaakt wordt over het verloop van de melkopbrengsten, voerkosten en de resterende voerwinst. Door de gegevens wekelijks aan te leveren kan je goed de vinger aan de pols houden," aldus Rik. "Door de aandacht te vestigen op deze kengetallen, krijg je als veehouder inzicht in de resultaten van je bedrijf én je kan snel ingrijpen zodra je ziet dat bepaalde kengetallen niet aan de verwachting voldoen. Inzicht, sneller sturen en monitoren! Uiteindelijk draait het om het (financiële) resultaat."

Heeft u na deze informatie interesse gekregen in deelname aan de monitoring met de VitalMonitor, neem dan contact op met uw Vitalisator! We helpen u graag om uw bedrijf verder te optimaliseren en uw rendement verder te verhogen. 
 

Neem contact op met uw Vitalisator! Zij helpen u graag verder.