20-10-2022

Vitalvé en Booijink Veevoeders werken op hoog niveau samen

Vitalvé laat bij vier bedrijven het mengvoer produceren. Booijink Veevoeders is er een van. Het bedrijf produceert op drie locaties mengvoer voor met name varkens- en rundveebedrijven. Naast de levering aan eigen klanten produceren zij ook veevoer voor derden, waaronder dus Vitalvé.

Vitalvé bestaat dit jaar vijf jaar! We geven jullie graag een inkijkje in de verschillende samenwerkingsvormen die wij hebben. Daarom interviewen we dit jaar vijf van onze relaties. Twee vragen staan hierin centraal: Wat brengt Vitalvé jou vandaag? Waar hoop je over vijf jaar met Vitalvé te staan? 
Deze keer een interview met onze producent: Booijink Veevoeders.


De neven Giel (47) en Paul (37) Booijink vormen samen de directie van Booijink Veevoeders. Gert Jan Voortman (55) ondersteunt hen in het management. Giel is verantwoordelijk voor personeel, inkoop en de locatie Raalte. Paul heeft de verantwoordelijkheid voor verkoop, financiën en de locatie Luttenberg. Gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk voor de locatie Rijssen. Gert Jan is hoofd verkoop en nutritie en richt zich op de aansturing van de afzet in Duitsland. Op alle locaties samen werken 40 fte’s.

Samenwerking
Booijink Veevoeders en Vitalvé acteren beide in de rundveehouderij. Is er dan helemaal geen concurrentie? Nee, concurrentie blijkt geen enkel punt. Integendeel! Door gezamenlijk op te trekken, creëren beide partijen een win-winsituatie. Paul Booijink en Gert Jan Voortman leggen in een gesprek uit hoe dat zit.
"We werken op een heel positieve manier samen met Vitalvé”, verklaart Gert Jan. “Vitalvé is een jong dynamisch bedrijf; dat maakt het prettig om mee samen te werken. Bovendien komen we elkaar niet vaak tegen in het veld. Gebeurt dat wel, dan hebben we respect voor elkaar.”
Productie vormt de kern van de samenwerking. De inzet van Booijink voor eigen klanten is dan ook vergelijkbaar met de inzet voor Vitalvé. Gert Jan: “Omdat we alles al voor elkaar hebben voor onze eigen klanten, kunnen we eenvoudig deze service ook bieden aan bedrijven als Vitalvé. Zo creëren we een win-winsituatie. We doen nu inmiddels drie jaar zaken met Vitalvé. De lijnen zijn kort, afspraken worden goed nagekomen en de communicatie is open en snel.” Paul Booijink voegt daaraan toe: “Wanneer wij Vitalvé bellen met een vraag over een bestelling, hebben we vaak al binnen een paar minuten een reactie. Deze professionaliteit en daadkracht waarderen wij zeer.” 

Professioneel
In elke onderneming gaat er weleens iets mis, beseft Paul. “Maar hoe het bedrijf hierop reageert, is bepalend voor de kwaliteit en professionaliteit van een onderneming. Gaat er in onze samenwerking ergens iets mis, dan zoeken we samen naar de oplossing en werken we daaraan. Vitalvé ziet de grote lijnen, ze snappen wat belangrijk is. Voor ons is het erg fijn om met een partij samen te werken die zo professioneel is”, verklaart Paul. Gert Jan vult aan: “Dat is de kunst van het samenwerken. Vitalvé is in feite onze klant, maar we zien het beiden als een samenwerking. Er is wederzijds respect. We streven samen naar het hoogste niveau. Door op deze manier met elkaar te werken, worden we sterker en komen we verder.”

Daadkracht
Snel handelen is soms noodzakelijk. Paul licht dat toe: “Het gebeurt wel eens dat een bestelling met spoed geleverd moet worden. We doen dan beiden ons uiterste best om zo’n spoedklus te laten slagen. Ook daarin merken we dat Vitalvé een professionele partij is die de klant voorop heeft staan.”
Over vijf jaar hoopt Booijink Veevoeders nog steeds op zo’n hoog niveau te acteren, samen met Vitalvé. De samenwerking is goed en het is makkelijk schakelen, constateert Paul. “De deskundigheid die wij nu ervaren bij Vitalvé, hopen we de komende jaren vast te kunnen houden. Zo kunnen ook wij onze hoogstaande service blijven bieden. We koesteren onze vakkundige samenwerking, zodat we beiden onze klanten op een hoog niveau kunnen bedienen.”

Overige actualiteiten