• Nieuws en actualiteiten

17-03-2022

Vitalvé biedt uitdaging, ontwikkeling en voldoening

Hans Schoenmakers is consultant, trainer en coach. De afgelopen jaren heeft hij vele ondernemers en zakelijke professionals begeleid bij hun persoonlijke ontwikkeling en die van hun bedrijf of loopbaan. Zo is hij ook al bijna 5 jaar als sparringpartner betrokken bij Vitalvé.

Vitalvé bestaat dit jaar vijf jaar! We geven jullie graag een inkijkje in de verschillende samenwerkingsvormen die wij hebben. Daarom interviewen we dit jaar vijf van onze relaties. Twee vragen staan hierin centraal: Wat brengt Vitalvé jou vandaag? Waar hoop je over vijf jaar met Vitalvé te staan? 
We trappen af met een interview met Hans Schoenmakers, sparringpartner van Vitalvé.


“Vitalvé brengt uitdaging, ontwikkeling en voldoening”, vertelt Hans. “De scherpe vragen, het bespreekbaar maken van de samenwerking, gevoeligheden en frustraties. Vitalvé daagt uit én wil zelf ook uitgedaagd worden.” De samenwerking brengt voor beiden groei met zich mee. “Wanneer je ziet dat groei wordt omgezet in resultaat geeft dat voldoening.”

Tijdens de samenwerking met Hans heeft Vitalvé verschillende stadia doorlopen. Het begon bij de positionering van Vitalvé: wat willen we, wie willen we zijn en hoe gaan we het überhaupt organiseren? Toen er meer medewerkers kwamen verschoof de focus meer naar de operatie. Over vijf jaar, bij het volgende Lustrum, ziet hij een Vitalvé voor zich wat een eigen structuur en vorm gevonden heeft. Nard en Martien richten zich daarin op het zien, ontwikkelen en pakken van nieuwe kansen. “Over 5 jaar wil ik graag de groei van binnenuit nog meer versterken en bezig zijn met het ontwikkelen van jong talent op leiderschap binnen Vitalvé”. 

Met de ontwikkeling van Vitalvé ontwikkelt ook de rol van Hans zich mee. Daarbij blijft hij zichzelf continu de vraag stellen waar zijn toegevoegde waarde zit en hoe deze het beste tot zijn recht komt. Binnen relatie tussen Hans en Vitalvé vormen vertrouwen en verbondenheid zonder binding de basis. Dichtbij en op afstand, zo vind je elkaar in wat je doet en bekijk je van een afstand hoe je het doet. “Wanneer een relatie bestendig moet zijn, ben je sneller geneigd concessies doen in hetgeen je zegt, hetgeen je vindt of hetgeen er gedaan moet worden. Het houdt ons scherp dat de agenda ook open is om morgen te stoppen. Zo komen we tot de beste koers voor Vitalvé en blijft het juist een waardevolle en vruchtbare samenwerking. Ik kijk uit naar de volgende vijf jaar Vitalvé!”
 
De andere interviews als eerste zien? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.