• Nieuws en actualiteiten

29-02-2024

Soja koopwaardig?

Het voeren van enkelvoudige grondstoffen in rantsoenen vergt een professionele en planmatige aanpak om de voordelen die te behalen zijn ook te kunnen benutten. Vitalvé heeft met haar strategische inkoopmodel de tools in handen om veehouders te ondersteunen. 

Onderweg ervaren wij dat het een zoektocht is hoe losse grondstoffen op de beste manier ingekocht kunnen worden. Zeker de laatste jaren zorgt de volatiliteit in de markt voor grote prijsfluctuaties en er zijn zelfs momenten geweest dat leveringszekerheid ter discussie stond.

Is soja vandaag koopwaardig? 
De prijs van soja is weer op het niveau van, vóór de Oekraïne oorlog. Hoe deze prijs zich verder zal ontwikkelen, hangt sterk af van de komende sojaoogsten. De voorspellingen voor deze oogsten zijn positief. Als die uitkomen, is er ruimte voor een verdere daling. Echter zijn oogstprognoses inmiddels wat naar beneden bijgesteld dus welke kant het op gaat met de prijzen blijft lastig. Het (deels) indekken van de eiwitbehoefte kan een strategische keuze zijn. 

Optimaliseer jouw grondstofinkoop  
Is dit dan het juiste moment om soja in te kopen? Met ons strategisch inkoopmodel bieden we je een professionele manier om grondstoffen in te kopen. Hiermee verschaffen we essentieel inzicht in de dynamische grondstoffenmarkt, zodat jij weloverwogen beslissingen kunt nemen. Op deze manier beperken we jouw risico's bij de inkoop van grondstoffen, zoals soja. We garanderen tevens een professionele en nauwgezette afhandeling van alle aankopen.

Makkelijke inzichten
Ons strategisch inkoopmodel omvat de Grondstof Monitor. Dit is een krachtige tool die jou voorziet van essentiële inzichten voor de grondstofinkoop. Door voortdurend de behoefte aan grondstoffen, reeds afgedekte tonnen en een prijsindicatie te monitoren, bieden wij maandelijks een actueel en bedrijfsspecifiek overzicht. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste prijsontwikkelingen op de markt. Bovendien ontvang je als deelnemer aan ons concept frequent marktberichten, waarmee we jouw gevoel voor de markt vergroten. Bij Vitalvé beschikken we over uitgebreide data van marktprijzen van de grondstoffen. Hierdoor kunnen wij je voorzien van nauwkeurig advies. 

Met onze Grondstof Monitor en aanvullende diensten streven we ernaar om jouw grondstofinkoop te optimaliseren en je te ondersteunen bij het behalen van jouw bedrijfsdoelen. Wij hechten veel waarde aan een sterke samenwerking bij de inkoop van de grondstoffen. Wil je graag meer informatie over ons strategisch inkoopmodel? Bel gerust eens op!
 


Merel Aarts

Verkoop binnendienst en grondstoffen