30-05-2022

Samen werken aan vooruitgang

De 26-jarige Sander Rühl is al sinds de beginjaren van Vitalvé betrokken bij ons bedrijf. Sander groeide op als boerenzoon op het melkveebedrijf van zijn ouders in Vortum-Mullem (Noord-Brabant). Hij werkt nu bijna drie jaar bij ons als adviseur in de melkveehouderij. Het is zijn passie om iedere dag weer, samen met de melkveehouder, het maximale uit diens bedrijf te halen. Om samen op een goede en gezonde manier een zo hoog mogelijke productie te behalen en daarvoor elke uitdaging aan te gaan. Dat is wat Sander drijft.

Vitalvé bestaat dit jaar vijf jaar! We geven jullie graag een inkijkje in de verschillende samenwerkingsvormen die wij hebben. Daarom interviewen we dit jaar vijf van onze relaties. Twee vragen staan hierin centraal: Wat brengt Vitalvé jou vandaag? Waar hoop je over vijf jaar met Vitalvé te staan? 
Deze keer een interview met onze collega Sander Rühl.


Sander houdt van samenwerken, sparren en mensen helpen. Het liefst werkt Sander samen met ondernemende veehouders, met mensen die echt vooruit willen. “Ik vind het mooi als we samen iets bereiken. Op ieder bedrijf is het weer anders. Bij de een staat productie centraal, bij de ander juist de algehele diergezondheid.” Daarnaast ervaart hij veel plezier aan de samenwerking met zijn collega’s van Vitalvé. “Je hoeft bij vragen maar iemand te bellen en ze gaan voor je door het vuur.” 
Het team van Vitalvé bestaat uit enthousiaste mensen die al jaren in het vak zitten. Velen komen van een boerenbedrijf en ook die ervaring binnen het team is fijn. De plezierige sfeer tussen de collega’s ervaart Sander als de grootste pré van Vitalvé. “De interne samenwerking vind ik net zo belangrijk als de samenwerking met veehouders. Want samen werk je aan vooruitgang.” 

Klant centraal
De manier waarop Vitalvé omgaat met de klanten en de vrijheid die hij krijgt in zijn werk, vindt Sander erg prettig. “De klant staat altijd centraal. Niet de omzet of de bijproducten. Dat past bij mij.” 
Vitalvé wil alleen zakendoen wanneer de klant er echt iets aan heeft. Dat is een van de kernwaarden van Vitalvé. De adviseurs krijgen voldoende ruimte om dat te doen wat voor de boer belangrijk is. Bijvoorbeeld in de grondstoffenkeuzes. Dat is ook de ervaring van Sander. “Ik vind het mooi om de boer en zijn bedrijf naar een hoger niveau te helpen. Dat geeft mij uitdaging.” 

Blijvend ontwikkelen
Door intensieve gesprekken met goede ondernemers leert niet alleen de ondernemer, maar ook Sander veel. “Door op een hoog niveau te sparren en nieuwe dingen uit te zoeken, blijf ik ook mezelf ontwikkelen. Ik zit nog vroeg in mijn carrière en bij Vitalvé krijg ik hiervoor alle ruimte.” Sander heeft in zijn begintijd bij Vitalvé een aantal cursussen gevolgd en hij krijgt ondersteuning waar nodig. “Net als het verbeteren van het niveau van de bedrijven, wil ik ook mijn eigen kennisniveau blijven verbeteren en altijd toewerken naar de volgende stap. Stilstand is achteruitgang.” 

Toekomst
De agrarische sector in het algemeen en de veehouderij in het bijzonder, ervaart veel uitdagingen vanuit de overheid. De komende vijf jaar is onze focus erop gericht om hier, samen met onze veehouders, het beste uit te halen. Wat kunnen we vandaag verbeteren met het oog op morgen? 
Sander hoopt dat Vitalvé blijft groeien. Maar wel onder de voorwaarde dat het team net zo hecht blijft als nu en de bedrijfsstructuur net zo plat. “Ik hoop dat over vijf jaar iedereen Vitalvé kent en dat wij overal bekendstaan als een goede, betrouwbare partner. Daarnaast hoop ik dat ik dan bij Vitalvé nog steeds hetzelfde ervaar als vandaag: veel werkplezier, een fijn team en de mogelijkheden om me te blijven ontwikkelen.”

Op de hoogte blijven van alle interviews en het andere nieuws? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Overige actualiteiten