• Nieuws en actualiteiten

24-10-2023

Ondernemerstip 1; Samenwerken brengt je verder

Als melkvee- of geitenhouder ben je een echte ondernemer. Elke dag staat in het teken van zorgvuldige planning, vooruitkijken en het streven naar optimalisatie om je bedrijf zo naar een hoger niveau te tillen.  Bij Vitalvé begrijpen we de uitdagingen waar je voor staat, en we willen je graag ondersteunen door onze eigen ervaring en inzichten met je te delen. Daarom benadrukt Martien in de eerste tip het belang van samenwerken.

“Ondernemerschap draait om samenwerken. Succesvolle ondernemers begrijpen dat ze niet alles zelf kunnen doen. Ze weten hoe ze de juiste mensen moeten aantrekken en ontwikkelen.” stelt Martien, die is genomineerd voor de ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg. “Dat is voor mij ondernemerschap: begrijpen dat anderen bepaalde dingen beter kunnen dan jij, zodat je groeit door samenwerking.” 

Door mensen te laten doen waar ze goed in zijn bespaar je tijd en kosten en bevorder je werkplezier. Wanneer medewerkers worden aangemoedigd om hun sterke punten te benutten, ervaren ze meer voldoening en enthousiasme in hun dagelijkse taken. Dat leidt tot een positieve werkomgeving en uiteindelijk betere resultaten. 

Het investeren in de juiste mensen is misschien gemakkelijker voor bedrijven met een grotere schaal, echter voor elk bedrijf is het mogelijk om hierin stappen te zetten. Door de juiste partners te selecteren, kun je op ondersteuning rekenen en je richten op de kernactiviteiten. 

Zo is samenwerking de sleutel tot succes.
 


Martien Rongen

Algemene bedrijfsvoering