25-05-2022

Mineralen en de weideperiode

Mineralen zijn uiterst belangrijk voor de gezondheid van een dier. In het dagelijkse stalrantsoen houdt u natuurlijk al rekening met de optimale mineralenbehoefte. Het krachtvoer houdt de mineralenbalans goed in evenwicht. 
Maar voor vee dat in de wei loopt, ligt dat anders. Het jongvee bijvoorbeeld. Dat komt niet in de stal, maar heeft toch behoefte aan extra mineralen. 

Vergeet daarom niet om in de weideperiode mineralen bij te voeren, om zo problemen en teleurstellingen te voorkomen. Vooral pinken die drachtig zijn, hebben extra mineralen nodig voor hun eigen ontwikkeling én die van het ongeboren kalf. 
Mineralen hebben ook grote invloed op de hormoonhuishouding en daarmee op de vruchtbaarheid van het jongvee. Dit laat zien hoe belangrijk het is om een mineralentekort te voorkomen.

Mineralenvoorziening is maatwerk. Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar om een mineralentekort op te sporen en op te lossen. Onze adviseurs kunnen u er veel over vertellen. Heeft u hier vragen over? Schroom niet en neem contact op met uw eigen adviseur voor het juiste advies op uw bedrijf.

Neem contact op met uw adviseur.

Overige actualiteiten