25-10-2022

Maak kennis met Eline van Kilsdonk

In juli 2022 is Eline van Kilsdonk als trainee begonnen bij Vitalvé. Zij gaat bij ons doorgroeien naar adviseur. Maak hier kennis met onze nieuwe collega.

Eline (23) woont in het Noord-Brabantse Keldonk, samen met haar vriend en haar twee paarden. Ze houdt zich bij Vitalvé voornamelijk bezig met de VitalMonitor. Dat is een van de tools die wij inzetten om aan de hand van duidelijke overzichten de voortgang op uw bedrijf te monitoren. Zij verzamelt wekelijks de gegevens voor de VitalMonitor en zorgt daarmee voor een helder inzicht in rendementen en efficiëntie op uw bedrijf. Daarnaast ondersteunt ze waar nodig de adviseurs. Eline is al van kinds af aan een echte dierenvriend. “Daarom was het voor mij altijd wel duidelijk dat ik werkzaam wil zijn in de agrarische sector. En ook daarom heb ik gekozen voor de studie Dier- en Veehouderij aan de HAS in Den Bosch”, verklaart Eline.

Na de HAS ging Eline naar de Wageningen University & Research (WUR), waar ze de master Animal Sciences volgde en het diploma behaalde. Omdat zowel de theorie als de praktijk haar trok, was ze tijdens haar master actief als melker bij een melkveebedrijf. “Bovendien is mijn vriend melkveehouder en ook op dat bedrijf help ik nog regelmatig mee. Mijn passie ligt dan ook echt bij het melkvee. Een leuke bijkomstigheid is dat ik bij Vitalvé ook de kans krijg om de geitensector te ontdekken.”

Vanuit de wetenschap dat goede voeding cruciaal is voor een dier, brengt Eline graag de theorie in de praktijk. “De darmen worden wel eens de tweede hersenen genoemd. Daarnaast is ook het optimaal stimuleren van de pens uitermate belangrijk. Dit gegeven maakt het werk voor mij als dierwetenschapper erg interessant en uitdagend; alles in het dier en de omgeving hangt samen. Daarom draag ik vanuit mijn achtergrond graag mijn steentje bij aan nog betere stalresultaten.”De aankomende tijd is Eline nog voornamelijk op kantoor te vinden, maar uiteindelijk gaat ze ook zelf aan de slag als adviseur.

Overige actualiteiten