• Nieuws en actualiteiten

24-01-2022

Vitalvé bestaat 5 jaar!

Ons eerste Lustrum is een feit. Van een groots plan op een dinsdagochtend aan de keukentafel tot een team van 14 mensen wat zich dagelijks vol inzet voor Vitalvé. Wat kunnen we trots zijn.

We kijken terug op 5 mooie jaren waarin we veel nieuwe klanten, leveranciers en collega’s hebben mogen verwelkomen. Samen maken zij met ons het succes wat we vandaag met Vitalvé uitstralen. Al deze partijen samen zijn ook nodig om dit succes verder uit te bouwen. Allereerst dan ook een woord van dank aan onze klanten, onze leveranciers en ons geweldige team wat dagelijks schouder aan schouder met ons staat. Niet alleen om te doen wat van ons verwacht wordt, maar juist ook om daar waar dat kan te verbeteren. 

Verbeteren. Dat is de rode draad die door onze organisatie loopt. Het is nooit klaar, het is nooit af en het kan altijd beter. Dit proces gaat niet altijd vanzelf. Je hebt doorzettingsvermogen en een kritische houding nodig. Met verbeteren als kern van de organisatie kun je samen veel bereiken. Dat is ook onze kracht waarmee we onze klanten van dienst willen zijn. Het daadwerkelijk verbeteren van het resultaat op uw bedrijf. Samen met de klant het verschil maken en stappen voorwaarts zetten. 
Onze drie beloftes: Transparant, Constant en Rendement. Dat is wat ons drijft! 

Landbouw in Nederland kent veel uitdagingen. Een klein land met een kritische consument die ons als producenten op nauwe voet volgt en gevraagd en ongevraagd een mening geeft. Dit vergt van ons als ondernemers veel incasserings- én relativeringsvermogen. Ook hebben we te maken met een overheid die zoekt naar een manier om alle uitdagingen die we met elkaar hebben op gepaste wijze het hoofd te bieden. De invloed die we hierop uit kunnen oefenen is slechts beperkt. Waar we wel invloed op hebben is het optimaliseren van de inkopen en resultaten van uw bedrijf. Wat gaat erin, en wat komt eruit? Deze focus is nodig om uw bedrijf toekomstbestendig te houden. En daarin ondersteunen wij u met raad en daad. 

Wij geloven in de kracht van onze sector en zien een goede toekomst voor voedselproductie in zowel Nederland als daarbuiten. Vanwege vraag naar onze expertise in Canada zijn we inmiddels ook daar actief in het adviseren van melkgeitenhouders en het beleveren van deze ondernemers met lokaal geproduceerde (meng)voeders. We zijn er trots op dat wij als Vitalvé gevraagd zijn om onze vleugels verder uit te slaan. Voor ons een bevestiging dat we écht waarde toevoegen voor onze klanten. 

Ook zeker in Nederland blijft er ruimte voor de productie van zuivel. Op veel vlakken zal dit echter tegen steeds scherpere condities moeten. Dit vraagt veel van het ondernemerschap van de agrarische ondernemers. In dat ondernemerschap blijven wij u graag ondersteunen.

Namens het team van Vitalvé

Nard van den Berg
Martien Rongen