Ontwikkelingsgebonden jongveeopfok

05-05-2021
Vitalvé gelooft in ontwikkelingsgebonden jongveeopfok. Hierbij is de jongveeopfok van geboorte tot melkgift in verschillende fasen opgebouwd. De aanpak in elke fase is cruciaal voor het succes van de toekomstige melkkoe.

De ontwikkelingsfasen van jongvee
Jongveeopfok is in verschillende fasen op te delen. Iedere fase heeft hierbij zijn eigen doel.


Visie Vitalvé
Wij stippen graag met u, als melkveehouder, de weg uit naar een homogeen, uitstekend ontwikkeld en gezond koppel vaarzen dat een succes vormt voor de toekomst van uw melkveebedrijf. De opfok verdient grote aandacht om de jongveedoelen op uw bedrijf waar te maken. Elk kalf verdient dezelfde behandeling om een zo efficiënt mogelijke groei en ontwikkeling door te maken. Om uiteindelijk een rendabele en duurzame melkkoe te worden.

RumiMilk Opfokmelk
Voor de tweede fase, de melkperiode, heeft Vitalvé op basis van jarenlange vertrouwen in RumiVar de samenwerking gevonden om een compleet assortiment van melkpoeders te ontwikkelen, onder de naam: ‘RumiMilk powered by Nukamel’. RumiMilk garandeert de kwaliteitsstandaarden en gewenste resultaten waar Vitalvé voor staat. Voor elke ondernemer is er een passend melkpoeder. Binnen deze samenwerking wordt de kennis gebundeld en onderzoeksresultaten uitgewisseld. Dit alles resulteert in een nauwkeurig onderbouwde, maar vooral praktische ondersteuning voor u als melkveehouder.

Vital Opfok krachtvoeders
Wij hebben een assortiment jongveekrachtvoeders onder de naam ‘Vital Opfok’. Dit sluit aan bij alle fasen binnen de jongveeopfok.
Vanaf de start van de melkperiode wordt er kalvermuesli aangeboden om vanaf dag 4 pensontwikkeling te stimuleren en hiermee de transitie van zuigeling tot herkauwer in te starten. Tot en met twee weken na het spenen is deze muesli te voeren.
Tot en met het einde van de groeifase geven wij de voorkeur aan de ‘Vital Opfok Ad Lib korrel’, in combinatie met gehakseld tarwestro.
Zelfs wanneer de keuze gemaakt wordt om het melkveerantsoen aan kalveren in de groeifase te verstrekken, hebben we een passende korrel, namelijk de ‘Vital Opfok Kalf’.
In het midden van de puberteitsfase vindt er een overgang plaats naar het jongveerantsoen, door middel van de aanvulling ‘Vital Basic Top’.

Nieuwsgierig naar onze visie binnen ontwikkelingsgebonden jongveeopfok, of onze jongvee aanpak? Neem dan contact op met onze Vitalisator opfokspecialist Karin de Brouwer!
 

Of laat uw bericht hieronder achter voor Karin, dan neemt zij contact op met u!